Vignolle Ensemble

Het Vignolle Ensemble is een jong en ambitieus strijkersgezelschap, bestaande uit muzikale Nederlandse studenten en alumni. Het ensemble kwam in het voorjaar van 2012 tot stand als eenmalig projectorkest, maar deze formule bleek zó succesvol dat er al snel nieuwe projecten volgden. Inmiddels reist het orkest jaarlijks af naar Frankrijk om concerten te geven. Ook begeleidt het Vignolle Ensemble op projectbasis solisten en koren en speelt het op festivals. Het orkest speelde werken van onder anderen Mozart, Tsjaikovski, Dvořák en Elgar en breidt zijn repertoire voortdurend uit.

De leden van het Vignolle Ensemble zijn afkomstig uit verschillende Nederlandse studentenorkesten, waaronder het USConcert, Sweelinck-orkest, CREA Orkest, en het Nederlands Studenten Orkest. Zij hebben geen professionele achtergrond in de muziek, maar spelen in het orkest naast hun studie of hun werk. In het ensemble staat speelplezier centraal. Dat wordt bereikt door uitdagende werken te programmeren, en door de gedeelde ambitie van alle deelnemers om de muziek zo mooi en goed mogelijk uit te voeren. Onder leiding van Eduardus heeft het ensemble een bijzondere eigen klankkleur ontwikkeld.

Seizoen 2019-2020
In het seizoen 2019-2020 speelt het Vignolle Ensemble Boheemse muziek voor strijkers van o.a. Dvořák en Janáček, en in het voorjaar van 2020 Mahler, nog meer Mahler, en… Mahlers arrangement van Beethovens Elfde strijkkwartet. Scroll naar beneden voor meer informatie over beide programma’s.

Leden najaar 2019
Viool 1
 // Suzanne Zwaan (CM), Mandy Dumans, Lieke Kooij, Gijs Leegwater, Tess Stepek, Joëlle Zaal
Viool 2 // Nikolai Jacobs (AV), Nicolet Davids, Sena Ebbers, Margreet Rutten, Lucía Scholten, Nieke Sindram
Altviool // Emmely Jurrius (AV), Bart Braam, Marthe Lindenbergh, Iris Middendorp, Lidewij Rümke
Cello // Floor Bakker (AV), Mara van den Berg, Pieter Hovenkamp, Sarah Verbandt
Contrabas // Paul van Aalstede, Bram Mellink

Honorary members // Ineke Hastrich, Krijn Polinder (†), Peter Smith en Ian Ward